ΑΕΚ: Ανοικτός ο δρόμος για τους επενδυτές

Ανοικτός είναι πλέον ο δρόμος για την είσοδο νέων επενδυτών στην ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων η οποία διήρκησε περίπου τρεις ώρες. 

Σε αυτήν αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 23,5 εκατ. ευρώ με τιμή μετοχή 1,2 ενώ ορίστηκε νέο ΔΣ με πρόεδρο τον Ανδρέα Δημητρέλο. «Show» μικρομετόχων και διάλογοι με ένταση που δεν τιμούν το όνομα της Ένωσης. 

Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε η σημερινή ΓΣ, έχουν να κάνουν με την ΑΜΚ που αποφασίστηκε να γίνει με καταληκτική

ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου. Το ύψος της θα είναι στα 23,5 εκατ. ευρώ και η τιμή μετοχής στα 1,2 ευρώ. Σε αυτή μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί με ελάχιστη καταβολή 50.000 ευρώ. 

Η απόφαση αυτή δίνει την ευκαιρία στους Χάρις-Βιντιάδη να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ και ουσιαστικά να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Καθοριστικό ρόλο στη μεταβατική αυτή περίοδο θα παίξει ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος από σήμερα επέστρεψε στον προεδρικό θώκο της Ένωσης.


Οι δύο πλευρές είναι σε συζητήσεις και με τα στοιχεία που έχουν σταλεί το επόμενο βήμα είναι να μπουν οι ορκωτοί λογιστές για να ξεκαθαρίσει πώς οι Χάρις-Βιντιάδης θα μπουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Πάντως η εκτίμηση του προέδρου της ΠΑΕ είναι ότι μέχρι τις 20-25 Οκτωβρίου θα έχει τελειώσει η διαδικασία. 

Το δεύτερο στοιχείο που προκύπτει είναι η εκλογή νέου ΔΣ. Σε αυτό πρόεδρος, μετά την αποχώρηση του Θωμά Μαύρου θα είναι ο Ανδρέας Δημητρέλος ενώ μέλη θα είναι οι Νοτιάς, Γρυσμπολάκης, Μπρουσιανός, Παπαδημητρίου, Γεώργας και Σίμος. 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ, Ανοικτός,aek, anoiktos