Αυτοπυροβολήθηκε για να μην γίνει βάρος στα παιδιά του

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου και επειδή δεν μπορώ να βρω το δίκαιο μου, δεν μπορώ να βρω άλλο αγώνα αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου», φέρεται να έγραψε ο 77χρονος που αυτοκτόνησε σήμερα το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος σε ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ηλικιωμένος άνδρας τον οδήγησαν σε αυτή του την ενέργεια, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες λίγο πριν

δώσει τέλος στη ζωή του είπε πως δεν ήθελε να αφήσει χρέη στο παιδί του.

Λίγο πριν από τις 9 το πρωί, ο ηλικιωμένος άνδρας στάθηκε πίσω από ένα δέντρο στην κάτω πλευρά της πλατείας και εκεί πάτησε τη σκανδάλη δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά καθώς ο άνδρας είχε υποκύψει. Η σορός του έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Νεολαία ΣΥΝ: Να μην αφήσουμε την φρίκη να γίνει καθημερινότητα
Επί της αυτοκτονίας του 77χρονου στο Σύνταγμα τοποθετήθηκε με ανακοίνωση της η νεολαία του Συνασπισμού, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στην Ελλάδα του μνημονίου έγινε «αυτονόητο» ότι μπορείς να ζεις με 300 ευρώ. Έγινε «αυτονόητο» να ζεις σε περιβάλλον εργασιακής ζούγκλας. Έγινε «αυτονόητο» ότι τα κέρδη των τραπεζιτών θα βρίσκονται πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Έγινε αυτονόητο οι άστεγοι να γίνονται μέρος του τοπίου των πόλεων.

Το σύστημα που προκαλεί τη φτώχεια και την εξαθλίωση δεν νοιάζεται για ανθρώπους που φτάνουν στο σημείο να αυτοκτονούν στην Πλατεία Συντάγματος βουτηγμένοι στα χρέη και την απόγνωση.

Να τους ανατρέψουμε τώρα πριν γίνει το αδιανόητο, αυτονόητο. Να μην αφήσουμε τη φρίκη να γίνει καθημερινότητα».

πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα