Αύξηση κατά 57% των συλλήψεων για εμπρησμό

Υπερδιπλασιάστηκαν οι συλλήψεις για πυρκαγιές μέσα σε ένα χρόνο, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των πυρκαγιών είναι ο μικρότερος της τελευταίας πενταετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου μέχρι και τέλος Ιουλίου του 2013 ήταν 115, σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων από τις προηγούμενες χρονιές (το

έτος 2013 καταγράφεται αύξηση του αριθμού συλλήψεων περίπου κατά 57% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2012), ενώ ο αριθμός πυρκαγιών ήταν 3.622 (διαβάστε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία της Πυροσβεστικής).

Στην ανακοίνωση του Π.Σ., παρουσιάζονται χαρακτηριστικά με πίνακες και διαγράμματα, τα στοιχεία για συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία, ο αριθμός κατηγορουμένων που προέκυψαν από την ολοκλήρωση δικογραφιών, καθώς και ο χαρακτηρισμός της αιτίας των πυρκαγιών κατά τα έτη 2009 έως και το 2013.

Επειδή τη δεδομένη στιγμή δεν έχει ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος, τα στοιχεία που ακολουθούν είναι συγκριτικά μέχρι 30 Ιουλίου και των προηγούμενων ετών.

Σε κάθε περίπτωση, η πυροσβεστική αποδίδει την αύξηση στις συλλήψεις στο σχέδιο «Μηδενικής Ανοχής», που εφαρμόζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα