Αγωνία για τις Πανελλαδικές λόγω κινητοποιήσεων

Με κινητοποιήσεις απειλούν μετά το Πάσχα ακόμη και την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση του ωραρίου τους, αλλά και στην καθιέρωση των υποχρεωτικών μεταθέσεων.

«Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, προειδοποιώντας ην κυβέρνηση

ότι «αν προχωρήσει στη ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Την περίοδο την επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας».

Εκτός από την ΟΛΜΕ που αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών, οι οποίες αρχίζουν στις 17 Μαΐου βάζοντας σε μεγάλη αγωνία μαθητές και γονείς, οι σύλλογοι των καθηγητών μελετούν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες προειδοποιώντας πως «για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας».

Η αύξηση κατά δύο ώρες την εβδομάδα στο ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών στα γυμνάσια και στα λύκεια από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας είναι η καλύτερη δυνατή λύση προκειμένου να μη δημιουργηθούν κενά.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι η επέκταση του ωραρίου θα είναι οριζόντια για όλους τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας τους.

Από το επόμενο σχολικό έτος, το ωράριο των καθηγητών που ήταν 21 ώρες για τους νεοεισερχόμενους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κατέληγε να είναι 16 ώρες την εβδομάδα για όσους είχαν πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας, και αποτελούν το 40 % των καθηγητών σε γυμνάσια και λύκεια, θα κυμαίνεται από 23 έως 18 ώρες εβδομαδιαίως.

Την ίδια ώρα, υποχρεωτικές θα γίνουν οι μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα