Αίτηση προσωρινής πτώχευσης για την εταιρεία «Αγαπητός»

Αίτηση προσωρινής πτώχευσης κατέθεσε η γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων με την επωνυμία «Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ», όπως αναφέρει το «Έθνος». Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο για να περιληφθεί σε σχέδιο Πτώχευσης και Υποβολής σχεδίου Ανασυγκρότησης στο πλαίσιο του άρθρου 107 του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν. 3588/2007).

Η «Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ», που απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους βρίσκεται τώρα σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από την αναγκαστική εκτέλεση αποφάσεων για απαιτήσεις σε

βάρος της. Στις 14 Δεκεμβρίου ήταν να συζητηθεί η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 107, ωστόσο η συζήτηση στο Πρωτοδικείο αναβλήθηκε για τις 8 Μαρτίου.

Ειδικότερα, η «Αγαπητός» ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου, τη ρύθμιση των υποχρεώσεών της προς τις τράπεζες, Δημόσιο και προμηθευτές, προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει ένα σχέδιο αναδιοργώνωσης που θα την καταστήσει βιώσιμη και θα κρατήσει στην αγορά.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία ζητάει από τις τράπεζες haircut των χρεών κατά 30% και περίοδο χάριτος 18 μηνών, από τις εταιρείες leasing αναδιάρθρωση των μισθωμάτων για 8 χρόνια και περίοδο χάριτος 18 μηνών. Τέλος από προμηθευτές και πιστωτές ζητά ζητά να γίνει δεκτή μείωση των απαιτήσεών τους κατά 50%.

Keywords
Τυχαία Θέματα