Τα «ραβασάκια» της εφορίας εστάλησαν, ελάχιστοι «απάντησαν»…

«Ραβασάκια» με φόρο 45% επί της διαφοράς των εμβασμάτων που έστειλαν στο εξωτερικό, καθώς και των εισοδημάτων που δήλωσαν στην εφορία, θα βρουν στην ταχυδρομική τους θυρίδα από τις αρχές Φεβρουαρίου οι καταθέτες ξένων τραπεζών, που έχουν πάρει επιστολές από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και δεν έχουν μέχρι υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις.

Ειδικότερα, στα τέλη του Ιανουαρίου εκπνέει η προθεσμία απόδειξης -εφόσον μπορούν- ότι οι διαφορές εμβασμάτων και δηλωθέντων εισοδημάτων είναι δικαιολογημένες

και προέρχονται από νόμιμα κεφάλαια, για τα οποία έχουν πληρωθεί φόροι. Σε αντίθετη περίπτωση, με το «ραβασάκι» που θα λάβουν καλούνται να υποβάλουν υποχρεωτικά συμπληρωματική δήλωση και να πληρώσουν επί των εισοδημάτων που απέκρυψαν φόρο ίσο με 45%.

Μέχρι τώρα από τους 25.500 φορολογούμενους λιγότεροι από 1.000 έχουν μπει στην ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων για να κάνουν της σχετική δήλωση, κάτι που μεταφράζεται ως χαμηλή ανταπόκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα