Αλ. Τσίπρας: ''φτάσαμε στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό΄΄

«Φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό» δήλωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τόνισε πως θα είναι παρόντες από τη θέση της δυναμικής αξιωματικής απορρίπτοντας και επισήμως το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση συνεργασίας με πυρήνα τη ΝΔ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

δήλωσε πως τις εκλογές τις κέρδισε ο λαός, ο οποίος λέει «όχι» σε Μνημόνια λιτότητας και τόνισε πως «σε κάθε περίπτωση τα μέτρα λιτότητας και εκποίησης του δημόσιου πλούτου δεν μπορούν να προχωρήσουν. Η ΝΔ δεν μπορεί να προχωρά ερήμην του λαού».

«Η πρότασή μας για την ανατροπή των Μνημονίων αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για την Ευρώπη. Το μέλλον δεν ανήκει στους τρομοκράτες αλλά στους κομιστές της ελπίδας» και δίνοντας μια γεύση του πώς θα κινηθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση επισήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν κατάφερε τελικά να πάρει την πρώτη θέση, αποτελεί πια τον βασικό κορμό της λαϊκής, προοδευτικής, αντιμνημονιακής πλειοψηφίας του λαού μας. Τις όποιες δυνατότητες διεκδίκησης που προκύπτουν από τη λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις και από την ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν θα τις χαρίσουμε στους θιασώτες του Μνημονίου, αλλά θα απαιτήσουμε από τη θέση της υπεύθυνης και μαχητικής αντιπολίτευσης να τις αξιοποιήσει η κυβέρνηση προς όφελος του λαού. Και θα την κρίνουμε γι' αυτό».

«Από Δευτέρα θα συνεχίσουμε τον αγώνα, έχοντας την πεποιθηση ότι το μέλλον δεν ανήκει στους τρομοκρατημένους, αλλά στους κομιστές της ελπίδας. Η καινούργια μέρα για την Ελλάδα έχει ήδη ανατείλει. Θα συνεχίσουμε» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα