Αμετανόητη η Lindy England για το Abu Ghraib

Η 29χρονη Lindy England (η στρατιώτης που το 2004 είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όταν διέρρευσαν φωτογραφίες από τις αμερικανικές στρατιωτικές φυλακές Abu Ghraib στο Ιράκ, που την απεικόνιζαν να υποβάλλει σε βασανιστήρια και εξευτελισμούς τους ιρακινούς κρατουμένους) δήλωσε προ ημερών ότι δεν αισθάνεται κανενός είδους συμπόνια για τα θύματά της. Η δήλωση δόθηκε στη διαδικτυακή εφημερίδα «The Daily» λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία 16 Αφγανών πολιτών από έναν Αμερικανό στρατιώτη. 8 χρόνια μετά το συμβάν η England,

που αποτάχθηκε από τον αμερικανικό στρατό, είναι άνεργη, ανύπαντρη μητέρα και ζει με τους γονείς της στη Δυτική Βιρτζίνια.

«Δεν ήταν αθώοι. Προσπαθούσαν να μας σκοτώσουν και θέλουν να τους ζητήσουμε συγγνώμη; Είναι σαν να ζητάω συγγνώμη από τον εχθρό», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στους Ιρακινούς κρατουμένους. Η μοναδική μεταμέλεια που εξέφρασε για τις φωτογραφίες του Abu Ghraib αφορά στο θάνατο Αμερικανών σε αντίποινα. «Σκέφτομαι συνέχεια αυτούς τους θανάτους, που προκάλεσα εμμέσως. Χάσαμε άνδρες επειδή εγώ εμφανίστηκα σε μια φωτογραφία», ανέφερε στη συνέντευξή της.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα