Αναθερμαίνονται οι ελληνορωσικές σχέσεις

Το «ξεπάγωμα» των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στην ελληνική Σύνταξη της «Φωνής της Ρωσίας» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Για τον λόγο αυτό, ετοιμάζεται επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Μόσχα το αμέσως προσεχές διάστημα, στο οποίο θα συμμετέχει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

Για το θέμα των σχέσεων μίλησε ο κ. Κεδίκογλου, τονίζοντας πως «επί 2,5 χρόνια,

περίπου από τον Οκτώβριο του 2009, έως τον Ιούνιο του 2012 οι ελληνορωσικές σχέσεις ήταν ουσιαστικά παγωμένες. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε το διάστημα αυτό καμία επίσκεψη Έλληνα υπουργού στη Μόσχα και οπωσδήποτε μετά την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου το Φεβρουάριο του 2010 δεν συνέβη απολύτως τίποτε μεταξύ των δύο χωρών μας». Και συμπλήρωσε:

«Πιστεύουμε στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς, γι΄ αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση, πρόκειται για σαφή απόφαση της κυβέρνησής μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα