Αντί για πλήρες πρωινό… ένα τοστ στα σχολεία της Αττικής

Το υπουργείο Παιδείας, προ ολίγου καιρού, είχε δεσμευτεί για ένα πλήρες πρωινό με γάλα, δημητριακά, μπισκότα, σάντουιτς, φρούτα στα 18 σχολεία της Αττικής για να βοηθηθούν τα παιδιά. Ωστόσο, το πρωινό αυτό μετετράπη σε… τοστ.

Συν τοις άλλοις,

το εν λόγω πρωινό δεν θα διανέμεται σε 18 δημοτικά και νηπιαγωγεία των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπως είχε προβλεφθεί αρχικά, αλλά σε 10 και πιο συγκεκριμένα σε αυτά που δεν είχαν κυλικεία.

Η απόφαση για τη διανομή τοστ με μαύρο ψωμί, γαλοπούλα και τυρί αποφασίστηκε επειδή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αρκετά από τα σχολεία που είχαν επιλεγεί δεν διέθεταν κυλικεία και ψυγεία.

Έτσι, το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει φέτος έως τον Ιούνιο πιλοτικά στα σχολεία των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας η διανομή τοστ και από την επόμενη χρονιά να επανεξεταστεί η στήριξη με άλλη μορφή.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας ήταν να διανέμεται δωρεάν σε όλους τους μαθητές στα σχολεία των ΖΕΠ πρωινό-μικρογεύματα από το Δεκέμβριο.

«Είμαστε έτοιμοι ή σχεδόν έτοιμοι για να δώσουμε το πρωινό σ' αυτά τα παιδιά που θα περιλαμβάνει γάλα με δημητριακά, μπισκότα, φρούτα και σάντουιτς», είχε πει η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή τον Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα