Αντιδράσεις κοινωνικών εταίρων για το «μπλόκο» του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΒΕΕ

Σφοδρή κριτική άσκησαν τα σωματεία των κοινωνικών φορέων μετά την ακύρωση της χθεσινής συνάντησης της ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς, καθώς στελέχη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

«Όταν όλα καταρρέουν, ευθύνονται όλοι πλην του Κομουνιστικού Κόμματος», σημείωσε αρχικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Γιάννης Παναγόπουλος, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «ο διάλογος για τα μισθολογικά πρέπει να γίνει με κάθε δυνατό τρόπο στο φως. Ίσως κάποιοι δεν θέλουν να συζητήσουν οι κοινωνικοί εταίροι. Πάντως η τακτική αυτή δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, ειδικά από τη στιγμή που στην χθεσινή συνάντηση επρόκειτο να συζητηθούν όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου» προσθέτοντας πως «κάποιοι φοβούνται να υπάρχουν στην κοινωνία αξιόπιστοι και σταθεροί θεσμοί που θα συζητηθούν και θα διαμορφώνουν μια κοινή συνισταμένη».

«Ο διάλογος αυτός θα πρέπει να είναι ανοιχτός, ειλικρινής και υπεύθυνος, καθώς αφορά 2,5 εκατομμύρια εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. Παράλληλα, ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι «το να δείχνουμε ατολμία και να αιφνιδιαζόμαστε για να σταματήσουμε το διάλογο, συνιστά δειλία». «Πρέπει να υπάρξει συμφωνία ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η κυβέρνηση που απειλεί με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα