Ανύπαρκτο tweet Γερμανίδας αθλήτριας αναστατώνει χρήστες, χώρες και… Χρυσή Αυγή

«Το Ολυμπιακό Χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μ..., γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά».

Το παραπάνω tweet που έφτιαξαν Έλληνες – για να… γελάσουν – λίγο έλλειψε να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με τη Γερμανία, καθώς έλαβε απρόβλεπτες διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα:

Αρχικά, πολλά μέσα αναπαρήγαγαν το (ανύπαρκτο) tweet, αποδίδοντάς

το στη Γερμανίδα αθλήτρια Νατάσα Κέλερ (σημαιοφόρος της Γερμανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αρχηγός της ομάδας χόκεϊ).

Στη συνέχεια Έλληνες (και όχι μόνον) μπήκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την… έβριζαν (με… ποικίλες εκφράσεις).

Η Χρυσή Αυγή, με πολύ επιθετική ανακοίνωση, καταδίκασε την αθλήτρια και κάλεσε την Ολυμπιακή Επιτροπή να την αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς. Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής έχει ως εξής:

«Οι αποχαυνωμένοι και άβουλοι πολίτες της Γερμανίας, με τρανταχτό παράδειγμα την αθλήτρια Κέλερ, να πάψουν να πιστεύουν τις ανοησίες του Focus και του Spiegel. Οι Έλληνες αθλητές θα αντιμετωπίσουν με παγερή αδιαφορία τις προκλήσεις αυτές και θα αποδείξουν στον στίβο την ελληνική υπεροχή και ανωτερότητα. Καλούμε την Ολυμπιακή Επιτροπή να αποβάλει πάραυτα την εν λόγω αθλήτρια για ρατσιστικό σχόλιο.»

Τελικά, τα πράγματα έβαλε στη σωστή τους διάσταση η γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία διέψευσε κατηγορηματικά το γεγονός και έτεινε χείρα φιλίας στην Ελλάδα και την ελληνική αποστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα