Απ’ το κόσκινο του Eurogroup Working Group η Ελλάδα

Το νέο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η χώρα είναι το επίκεντρο του σημερινού Eurogroup Working Group, την ίδια στιγμή που η χώρα περιμένει το πολυπόθητο «ok» για τη διετή επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους 15 δισ. ευρώ. Οι 17 εμπειρογνώμονες των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα εξετάσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και λεπτομέρειες

σχετικές με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.

Με την τρόικα να διαμηνύει το βράδυ της Τετάρτης ότι υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα για την οριστικοποίηση των μέτρων, ο πρόεδρος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων, Π. Τσακλόγλου, θα παρουσιάσει τα ως σήμερα συμφωνηθέντα μέτρα για να καταδείξει την πρόοδο της ελληνικής πλευράς. Ειδικότερα, αναμένεται να ενημερώσει ότι το πλήρες νομοσχέδιο θα κατατεθεί για ψήφιση στη βουλή πριν τις 12 Νοεμβρίου, όταν και θα συγκληθεί το επόμενο Eurogroup.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί σήμερα στο Eurogroup Working Group προβλέπει πως η Ελλάδα θα λάβει παράταση δύο ετών για να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ της, καθώς και ότι η κυβέρνηση θα λάβει δημοσιονομικά μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ το 2013-2014, συμπεριλαμβανομένων 6,5 δισ. ευρώ από περικοπές μισθών και συντάξεων.

Υπό το πρίσμα αυτό το Eurogroup Working Group θα εξετάσει την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016, την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους 15 δισ. ευρώ και τη βιωσιμότητα του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα