Απεργίες και μαθήματα από Δευτέρα στο ΕΚΠΑ

Δεν πτοούνται και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αποφάσισαν δύο νέες 24ωρες απεργίες για τη Δευτέρα και τη Τρίτη (16 και 17/12 αντίστοιχα), ωστόσο τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.
Όπως δήλωσε το μέλος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Απεργιακής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ζαχαρίας Τριγάζης, η απεργία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, ωστόσο τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν θα περιφρουρήσουν τα κτήρια του Πανεπιστημίου αλλά μόνο την απεργία τους. Οι λειτουργίες του πανεπιστημίου που δεν απαιτούν την εργασία των διοικητικών θα γίνουν κανονικά.
Οι απεργοί τονίζουν ότι έχουν καθαιρέσει το προεδρείο του συλλόγου διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ, το οποίο επιμένει να θεωρεί ότι η απεργία έχει λήξει.
Η προσέλευση των εργαζομένων στη συνέλευση ήταν σχετικά μικρή. Εξάλλου δεν εμφανίστηκε η πλειοψηφούσα παράταξη.

Ένταση το πρωί
Τον «τοίχο» των διοικητικών υπαλλήλων και των φοιτητών έξω από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΚΠΑ βρήκαν σήμερα (Παρασκευή) όσοι εργαζόμενοι προσήλθαν στο σημείο για να επιστρέψουν στο πόστο τους, ευθυγραμμιζόμενοι με την ανακοίνωση του προεδρείου του ΔΣ του συλλόγου κι ενώ η απεργιακή επιτροπή έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση για το μέλλον της απεργίας. Όπως είναι ξεκάθαρο πλέον, η κόντρα ανάμεσα του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και της απεργιακής επιτροπής, που θεωρεί έκπτωτο το ΔΣ του συλλόγου, έχει φθάσει στο σημείο μηδέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα