Αποφασίζουν σήμερα οι ναυτεργάτες

Συνεδριάζει στις 10 το πρωί η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων της.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, επισήμανε ότι σε ενδεχόμενη συνέχιση της απεργίας για τέταρτο 48ωρο η κυβέρνηση θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα κάτι που, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, περιλαμβάνει ακόμα και το ενδεχόμενο επιστράτευσης.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η απεργία», ανέφερε ο κ.Μουσουρούλης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό

σταθμό Mega, λίγες ώρες μετά από τη συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους της ΠΝΟ. «Το πακέτο που προσφέρουμε είναι συνεκτικό και αναμένουμε να λυθεί η απεργία», σημείωσε ο υπουργός και τόνισε ότι εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα.

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνάντησης ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι το υπουργείο δεσμεύτηκε για πέντε κινήσεις που ικανοποιούν μέρος των αιτημάτων των ναυτικών. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα οφειλόμενα στους ναυτικούς στην ακτοπλοΐα θα καταβληθούν σε δύο δόσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα, απευθείας από τις πιστώτριες των ακτοπλοϊκών εταιρειών τράπεζες.

Επίσης, όπως είπε, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας δέχθηκε να ξεκινήσει συζητήσεις με την ΠΝΟ για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, ενώ δεσμεύτηκε επίσης ότι δεν θα καταργηθεί το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, και θα εξασφαλιστεί και χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Οίκου Ναύτου. Τέλος ανέφερε ότι το υπουργείο βρίσκεται κοντά στο να εξασφαλίσει κοινοτικό πρόγραμμα για την επιδότηση ναυτικής εργασίας ύψους 6 εκατ. ευρώ, σε βάθος τριετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα