Αποπειράθηκαν να κλέψουν κατασχεμένα τσιγάρα αξίας 4,2 εκατ. ευρώ

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν δύο Έλληνες οι οποίοι επιχείρησαν να κλέψουν λαθραία τσιγάρα αξίας 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν κατασχεθεί στις 9 Φεβρουαρίου στο υπό σημαία Βολιβίας πλοίο «ΤΟΜΚΟ», που φυλάσσονται σε καπναποθήκες της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας. Αναζητούνται ακόμη τρεις συνεργοί τους, ένας ημεδαπός και δυο υπήκοοι Ρουμανίας, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Συγκεκριμένα, οι πέντε άνδρες έφτασαν στην αποθήκη όπου είχαν παραδοθεί για φύλαξη τα λαθραία, με ένα φορτηγό που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και στο οποίο επρόκειτο να φορτώσουν τα 4.171 κιβώτια τσιγάρων.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ναυπλίου που περιπολούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα δυο εξ αυτών να συλληφθούν.

Οι δράστες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, το λαθρεμπορικό πλοίο είχε εντοπιστεί κοντά στην Ύδρα και οδηγήθηκε συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού στο λιμάνι του Ναυπλίου. Το πλήρωμα που αποτελείτο από 6 Ουκρανούς ναυτικούς συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με τον καπετάνιο, το παράνομο φορτίο είχε φορτωθεί στο πλοίο από λιμάνι της Τουρκίας και είχε προορισμό την Αλβανία.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα