Αρχίζει το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Με την εισήγηση της γενικής γραμματέας Αλέκας Παπαρήγα θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί της Πέμπτης οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

Οι εργασίες, που διεξάγονται στην έδρα του κόμματος στον Περισσό, διαρκούν ώς την Κυριακή, οπότε και εκλέγεται η νέα Κεντρική Επιτροπή και η Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

Η κ. Παπαρήγα αναμένεται να τονίσει ότι το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ δίνει απάντηση στο πιεστικό ερώτημα του

πώς θα οργανωθεί ο αγώνας απόκρουσης των βάρβαρων ταξικών αντιλαϊκών μέτρων από οποιαδήποτε κυβέρνησης διαχείρισης της κρίσης και των συμφερόντων των μονοπωλίων, είτε με κορμό της Ν.Δ. είτε με το ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κυβέρνηση του λεγόμενου αντιμνημονιακού τόξου, από τη λαϊκή Δεξιά έως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, στο 19ο Συνέδριο το ΚΚΕ έφτασε μετά από τετράμηνη διαδικασία, κατά την οποία συζητήθηκαν τα προσυνεδριακά κείμενα στις κομματικές οργανώσεις, στην ΚΝΕ, καθώς και ανάμεσα σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Για τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ ψήφισε «υπέρ» το 96,8% των κομματικών μελών, «κατά» το 1,65% και «λευκό» το 1,55%.

Για το νέο Καταστατικό ψήφισε «υπέρ» το 97,3% των κομματικών μελών, «κατά» το 1,21% και «λευκό» το 1,49%.
Απέναντι στα προσυνεδριακά κείμενα εκφράστηκε θετικά το 98,9% των μελών στις οργανώσεις της ΚΝΕ και «κατά ή λευκό» το 1,1%.

Τις διαδικασίες στο ΚΚΕ έχουν χαιρετίσει έως τώρα 66 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλες τις ηπείρους.

Αποχωρεί η Αλ. Παπαρήγα;

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κ. Παπαρήγα ενδέχεται να μην είναι και πάλι υποψήφια για γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται.

Η ίδια, πάντως, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega πριν από περίπου δύο μήνες, είχε αναφέρει, ερωτηθείσα σχετικά, ότι «ουδείς αναντικατάστατος», σημειώνοντας παράλληλα ότι «στο κόμμα έχει αναπτυχθεί μια νέα γενιά ικανότατων στελεχών».

Keywords
Τυχαία Θέματα