Άτεγκτο το υπ. Οικονομικών, προχωρά σε κατασχέσεις και δέσμευση λογαριασμών

Την ώρα που οι πολίτες βλέπουν τα έσοδά τους να μην τους φτάνουν, και να προτιμούν να χρωστούν στην εφορία από το να πεινάσουν, το υπουργείο Οικονομικών μελετά τους τρόπους με τους οποίους θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα είσπραξης των οφειλών.

Στελέχη του ΥΠΟΙΚ τονίζουν πως έπειτα από τα… μαντάτα του προϋπολογισμού για το 7μηνο του 2012, όπου υπάρχει υστέρηση εσόδων κατά 2,2 δισ. ευρώ, θα ξεκινήσει «σαφάρι» για να μην χαθεί ούτε ευρώ και για το λόγο αυτό μελετούνται τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που θα ενεργοποιηθούν, μεταξύ των οποίων οι κατασχέσεις ακινήτων, αυτοκινήτων

ακόμα και μισθών, η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και οι ποινικές διώξεις στους «μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου».

Στην προσπάθειά του αυτή ο Γ. Στουρνάρας και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θα έχει έναν ακόμα σύμμαχο που ακούει στο όνομα: τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας ζητούν την είσπραξη του συνόλου των χρεών που φτάνουν σύμφωνα με πληροφορίες τα 45 δισ. ευρώ. Ακόμα, η τρόικα έχει ζητήσει και την αναστολή των πλειστηριασμών για χρέη κάτω των 200.000 ευρώ, κάτι που αν συμβεί θα «σπρώξει» στην κτηματομεσιτική αγορά περίπου 100.000 ακίνητα.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων εξέδωσε νέο οδηγό είσπραξης των χρεών προς τα στελέχη των εφοριών και των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων, όπου αναφέρονται αναλυτικά οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, όπως οι περιπτώσεις συμψηφισμού χρεών και επιστροφών ιδιωτών-δημοσίου, υπαγωγή οφειλετών σε νομοθετικές ρυθμίσεις, εκθέσεις κατάσχεσης κινητών και ακινήτων, αλλά και τη ρύθμιση χρεών φτωχών οφειλετών προς το Δημόσιο.

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα