Αύριο το βράδυ κρίνεται η πολιτική μοίρα του Μπερλουσκόνι

Στις 20:00 (ώρα Ιταλίας) το βράδυ της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί τελικά η ψηφοφορία στην επιτροπή της ιταλικής γερουσίας που εξετάζει το ενδεχόμενο αποπομπής ή όχι του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα του κοινοβουλίου.

Ο εισηγητής της Κεντροδεξιάς Αντρέα Αουτζέλο είπε ότι «πρέπει, πριν από την γερουσία, να εκφραστεί και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο».

Ο Αουτζέλο είπε επίσης ότι ενδέχεται να ζητηθεί από το ιταλικό

Συνταγματικό Δικαστήριο να κρίνει αν ο νόμος Σεβερίνο, που προβλέπει την έκπτωση βουλευτών και γερουσιαστών από το αξίωμά τους, μπορεί να εφαρμοστεί αναδρομικά στην περίπτωση του μεγιστάνα του Τύπου, αφού το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε είχε τελεστεί πριν από την κύρωσή του.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ωστόσο απαντά ότι «το συγκεκριμένο Δικαστήριο δεν θα μπορούσε να αποφανθεί για μια απόφαση η οποία δεν έχει ακόμη ληφθεί καν».

Το Δημοκρατικό Κόμμα, όπως και το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία, με την υποστήριξη του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ζητούν να αποφασίσει αυτόνομα η επιτροπή της γερουσίας, χωρίς προσφυγή σε ιταλικά ή διεθνή δικαστήρια.

Πάντως, ο Καβαλιέρε έχει ήδη προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα