Μπαγκλαντές φωτιά νεκροί: Δεκάδες θύματα από πυρκαγιά

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 νοσηλεύονται με εγκαύματα σε κρίσιμη κατάσταση, από την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου σε πολυώροφο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας της χώρας Σαμάντα Λαλ Σεν.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης , η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εστιατόριο του εμπορικού κέντρου και εξαπλώθηκε στους άλλους ορόφους. Δύο ώρες μετά οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά και διέσωσαν 75 ανθρώπους με γερανό, οι οποίοι είχαν ανέβει

στην ταράτσα για να σωθούν. Ένας από τους διασωθέντες, ο Μοχάμαντ Αλτάφ, δήλωσε πως κατάφερε να γλιτώσει την τελευταία στιγμή από την πυρκαγιά, εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους δύο συνάδελφοί του. «Πήγα στην κουζίνα, έσπασα ένα παράθυρο και πήδηξα έξω, για να σωθώ», διηγήθηκε στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι ένας ταμίας και ένας σερβιτόρος, που καλούσαν τους πελάτες να φύγουν λίγη ώρα αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά, πέθαναν. Η έρευνα για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Breaking Bangladesh

A fire kills at least 43 Muslims people in Dhaka, the capital of Bangladesh, says Health Minister Samanta Lal Sen. pic.twitter.com/E2acc2yWDK

— Izlamic Terrorist (@raviagrawal3) February 29, 2024

«Το κτίριο ήταν επικίνδυνο»

Η φωτιά ενδεχομένως να ξεκίνησε από διαρροή φυσικού αερίου ή από κουζίνα εστιατορίου, δήλωσε, κατά το Γαλλικό Πρακτορείο, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Άμυνας του Μπανγκλαντές Μαΐν Ουντίν, σύμφωνα με τον οποίο το κτίριο ήταν «επικίνδυνο (…) με φιάλες αερίου σε κάθε όροφο, ακόμη και στις σκάλες». Οι πυρκαγιές σε εμπορικά και οικιστικά κτίρια στο Μπανγκλαντές και ιδιαίτερα στην πυκνοκατοικημένη Ντάκα είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο που συχνά αποδίδεται στην πλημμελλή εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπαγκλαντές, Δεκάδες,bagklantes, dekades