«Χαιρέτισα ελληνικά» είπε παίκτης που πανηγύρισε όπως ο Κατίδης (βίντεο)

Τον χαιρετισμό του παίκτη της ΑΕΚ Γιώργου Κατίδη – ο οποίος προκάλεσε πολιτική και κοινωνική αναστάτωση πριν από λίγες ημέρες – επανέλαβε νεαρός ποδοσφαιριστής, κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στην Πάτρα.

Πρόκειται για τον Σπύρο Σουγλέρη που, μετά την επίτευξη του γκολ που σημείωσε, πανηγύρισε σηκώνοντας ψηλά το τεντωμένο του χέρι. Μετά τη λήξη του αγώνα, ο ποδοσφαιριστής δήλωσε πως πρόκειται

για αρχαιοελληνικό και όχι ναζιστικό χαιρετισμό και πως το έκανε για να συμπαρασταθεί στο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

«Καταρχήν, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο πανηγυρισμός αυτός δεν είναι ναζιστικός. Είναι αρχαίος ελληνικός χαιρετισμός και πολλοί δεν το ξέρουν. Με την κίνησή μου, ήθελα να εκφράσω την συμπαράστασή μου προς ένα 20χρονο παιδί που μια ολόκληρη Ελλάδα έπεσε πάνω, χωρίς να έχει κάνει κάτι και χωρίς καν να ακουστεί η άποψή του. Ήθελαν να βγάλουν το άχτι τους πάνω του», δήλωσε ο παίκτης, συμπληρώνοντας:

«Ζούμε σε μια χούντα. Από την στιγμή που τιμωρούν ένα παιδί που χωρίς καν να δικαιολογηθεί δεν είναι δημοκρατία αλλά ναζισμός. Υποστήριξη στον παίκτη ήταν αυτό που έκανα και σε έναν παίκτη που τον πάω. Δεν είναι ένδειξη ως προς τις πολιτικές μου απόψεις. Δεν φοβάμαι. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Αν ξέρει ο καθένας τι ισχύει αυτός ο χαιρετισμός, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλιώς χαιρετούσαν οι ναζί και αλλιώς οι Αρχαίοι Έλληνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα