Χειρότερες προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί προς το χειρότερο, τις προβλέψεις της για την ύφεση κα την ανεργία στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν πλέον προβλέπει πως το 2013 η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 4,4% και η ανεργία στο 27%, από 4,2% και 24%, αντιστοίχως που είχε εκτιμήσει τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι η Ελλάδα θα εμφανίσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ύψους 0,6% το 2014,

ενώ το έλλειμμα θα συρρικνωθεί στο 4,6% του ΑΕΠ φέτος και στο 3,5% το επόμενο έτος, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 5,5% και 4,6% αντιστοίχως.

Περαιτέρω, η Κομισιόν εκτιμά πως το 2013 το έλλειμμα θα ανέλθει σε 175,6%, ενώ το προηγούμενο έτος (θεωρεί πως) ανήλθε στο 161,6% έναντι του 176,7% που προέβλεπε στην περυσινή της έκθεση, του 188,4% που προέβλεπε προηγουμένως.

«Οποιοσδήποτε δισταγμός στην υλοποίηση του προγράμματος, τόσο στο δημοσιονομικό όσο και στο διαρθρωτικό μέτωπο, μπορεί να αποθαρρύνει τους επενδυτές και να επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση», αναφέρει η σχετική έκθεση της Κομισιόν, που προειδοποιεί πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει με αυστηρότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα