Χρυσοχοΐδης: Δεν πρόκειται να φύγω απ' την κυβέρνηση

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Ant1 ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε, πως «προσωπικά δεν πρόκειται να φύγω απ' την κυβέρνηση. Χρειάζεται ένα εξάμηνο ένας υπουργός μόνο να μάθει τι σημαίνει ΕΣΠΑ», απαντώντας με αυτόν τον τρόπο για το αν θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη στιγμή που διεκδικεί την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα,

ο υπουργός ζήτησε η διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να γίνει αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και μετά την συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε και για το μνημόνιο, για το οποίο τόνισε πως «δεν είναι αυτό καθ' αυτό το μνημόνιο που μας βλάπτει. Είναι ο τρόπος που εμείς βάζουμε τις προτεραιότητες και υλοποιούμε το μνημόνιο» και αναφέρθηκε στο κλείσιμο εκατοντάδων «άχρηστων οργανισμών που θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη μέρα».

«Εμείς δεν είχαμε το θάρρος να πούμε στους πολίτες, κοιτάξτε αυτό είναι επιζήμιο. Σκοτώσαμε την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, καταστρέψαμε την επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές και τι κάναμε; κάναμε κράτος», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Επιπλέον, σημείωσε, «ντρέπομαι που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Αυτό υποσχόμαστε να το αλλάξουμε».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης εμφανίστηκε αισιόδοξος, πως «η Ελλάδα έχει μέλλον, μπορεί να ξαναγίνει μια χώρα ισχυρή και μια χώρα της απασχόλησης και της δημιουργίας». Χρησιμοποιώντας μάλιστα το παράδειγμα της αύξησης των εξαγωγών είπε ότι «κάθε μέρα τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο για την Ελλάδα».

Κλείνοντας ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε: «Αν ήμουν ανεπαρκής και ανίκανος πολιτικός δεν θα εμφανιζόμουν ενώπιόν σας, κάπου θα είχα βάλει σε μια τρύπα το κεφάλι μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα