Συνάντηση δημάρχων Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 95’

Ο δήμος Πεντέλης και οι όμοροι δήμοι επιμένουν στην προσφυγή στα Ελληνικά και Διεθνή δικαστήρια σχετικά με το θέμα των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, που κάηκαν τον Ιούλιο 1995.

Εξάλλου, την Τρίτη το μεσημέρι στο Δημαρχείο Πεντέλης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδημοτική παναττική συνάντηση Δημάρχων, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, Αγ. Στεφάνου – Διονύσου Ιωάννης Καλαφατέλης, Ραφήνας–Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος, καθώς και ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα Χρήστος Στάμος.

Οι δήμαρχοι αποφάσισαν ομόφωνα να

δρομολογήσουν κοινή αγωγή για τα 68.844,00 στρέμματα που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου 1995, περίοδο για την οποία ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ , φέρεται να δήλωσε ότι Τούρκοι πράκτορες έβαζαν φωτιές στα Ελληνικά δάση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης «δεν ζητάμε αποζημίωση των περιουσιακών στοιχείων, ζητάμε περιβαλλοντική και ηθική αποζημίωση».

Τέλος, ο δήμαρχος Πεντέλης υπογράμμισε ότι «στην πορεία υλοποίησης της προσπάθειας αυτής Έλληνες και Τούρκοι θα είναι μαζί, γιατί οι δολιοφθορές αυτές προφανώς και δεν αντιπροσωπεύουν τον Τουρκικό λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα