Δε θα είναι υποψήφια στις εκλογές η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη

Την πρόθεση της να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές διατύπωσε η βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη.

Η κα Μερεντίτη, που είναι από τους πλέον ισχυρούς υποστηρικτές του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και κουμπάρα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ανακοίνωσε την απόφασή της να μην είναι βουλευτής

και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με επιστολή προς τους συμπατριώτες της Τρικαλινούς:

«Η πολιτική για μένα δεν είναι επάγγελμα. Η μονιμότητα στην πολιτική δεν συμβαδίζει με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες και τις ανάγκες που αυτές δημιουργούν. Είναι βαθιά συντηρητική συμπεριφορά».

Παράλληλα, η βουλευτής Τρικάλων ζητεί συγγνώμη, «αν κάποιους στενοχώρησα στη διαδρομή, θέλω να τονίσω ότι αυτό δεν ήταν προϊόν προσωπικής αντιπαλότητας, αλλά αποτέλεσμα διαφορετικής αντίληψης και προσέγγισης των πραγμάτων».

Και στην επιστολή της καταλήγει: «Υποστήριξα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, την ανάγκη του εκσυγχρονισμού, της αλλαγής δομών, της προώθησης πολιτικών ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη. Ποτέ δεν έκρυψα την άποψή μου, ποτέ δεν εξέφρασα διφορούμενο λόγο, ποτέ δεν υπέκυψα στον λαϊκισμό, ποτέ δεν έκανα εκπτώσεις στις αξίες μου. Συγκρούστηκα, όποτε έκρινα ότι έπρεπε, χωρίς να υπολογίζω το πολιτικό κόστος και αυτή είναι η πανελλήνια αναφορά μου. Η χώρα έχει ανάγκη καινούργιες ιδέες, καινούργιες δυνάμεις, καινούργιους ανθρώπους. Είναι απαραίτητο να δώσουμε τη δυνατότητα έκφρασης σε αυτούς».

Τέλος, η κα Μερεντίτη ξεκαθάρισε, πως δε θα εγκαταλείψει την πολιτική.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Αναζητήσεις
soula merentiti photos
Τυχαία Θέματα