Δεν έχεις προφίλ στο Facebook; Μήπως είσαι ψυχοπαθής;

Το ότι κάποιος δεν έχει προφίλ στο Facebook, κάποιοι ψυχίατροι και κάποιοι εργοδότες το θεωρούν ύποπτο, σύμφωνα με άρθρο της «Daily Mail», κι αυτό γιατί στις νεότερες γενιές, θεωρείται φυσιολογικό το να έχει κάποιος προφίλ στο Facebook και μη φυσιολογικό το να μην έχει.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο, υπάρχουν εργοδότες που μπορεί να υποψιάζονται ότι ένας

μελλοντικός εργαζόμενός τους μπορεί να απέχει από το Facebook γιατί το περιεχόμενο του λογαριασμού του περιείχε τόσο προσβλητικό υλικό που το κοινωνικό δίκτυο τον διέγραψε.

Μάλιστα, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εργοδοτών, όταν ψάχνουν για προσωπικό και πραγματοποιούν συνεντεύξεις, κοιτάζουν την ‘εικόνα’ των υποψηφίων στα κοινωνικά δίκτυα.

Με την ίδια λογική, οι ψυχολόγοι βλέπουν την χρήση του Facebook ως μία «υγιή» κοινωνική συμπεριφορά.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Taggspiegel, τόσο ο James Holmes, που πυροβόλησε και σκότωσε τόσα άτομα στην πόλη Aurora, όσο και ο Breivik που σκότωσε πολύ περισσότερα άτομα στη Νορβηγία, δεν διατηρούσαν λογαριασμούς στο Facebook, αλλά, σε πιο «σκοτεινά» κοινωνικά δίκτυα, όπως το MySpace και το Adult Friend Finder.

Επί του θέματος, ο ψυχολόγος Christopher Moeller αναφέρει στο Der Taggspiegel: «Το διαδίκτυο έχει γίνει φυσικό κομμάτι της ζωής μας. Το πιο πιθανόν είναι να δέχεσαι θετικά αισθήματα από τους online φίλους σου».

Σε ένα πιο απτό επίπεδο, στο ‘Forbes.com’ αναφέρεται το ότι τμήματα ανθρώπινου δυναμικού στις Η.Π.Α. γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικά με τους νέους υποψηφίους προς εργασία που δεν έχουν προφίλ στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα