«Δεν είσαι υπουργός υγείας, είσαι υπουργός μεγάλης κοροϊδίας»

Συγκέντρωση αυτήν την ώρα έξω από το Υπουργείο Υγείας των εργαζομένων του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας (ΤΥΠΑΤΕ), που αντιδρούν στο κλείσιμο του Ταμείου που θα έχει ως αποτέλεσμα να βρεθούν 120 εργαζόμενοι στο δρόμο της ανεργίας και οι οικογένειές τους στην εξαθλίωση και στη στέρηση δυνατότητας επιβίωσης αλλά και διεκδικούν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά για να υπαχθούν όπως οι συνάδελφοι τους συνταξιούχοι της ΑΤΕ στον

ΕΟΠΥΥ.

Οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ από την 1η Ιουνίου έχουν από τον ΕΟΠΥΥ «κάλυψη» για παροχές υγείας. Σχετική τροπολογία ψηφίστηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, καθώς «μετά την πώληση της ΑΤΕ το αλληλοβοηθητικό Ταμείο αδυνατούσε να τους εξυπηρετήσει».

Οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ θα έχουν παροχές αντίστοιχες με αυτές των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, ενώ θα καταβάλλουν εισφορές προς τον ΕΟΠΥΥ.

«Με την ψηφισθείσα τροπολογία επιλύθηκε ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε μια ευάλωτη ομάδα συμπολιτών μας για περίπου ένα χρόνο, οι οποίοι σε προχωρημένη ηλικία στερούνταν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς μετά την πώληση της ΑΤΕ, το αλληλοβοηθητικό τους ταμείο αδυνατούσε να τους εξυπηρετήσει», σημειώνε το υπουργείο Εργασίας.

Το ίδιο πρόβλημα όμως εξακολουθούν και υφίστανται οι εργαζόμενοι του ταμείου Υγείας της Αγροτικής Τράπεζας που μένουν ακόμα «ξεκρέμαστοι» με το φόβο μην τυχόν και αρρωστήσουν…

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψιν συνάντηση με τον υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίος τους παρέπεμψε στον κύριο Σαλμά ως αρμόδιο για το θέμα τους.

Όμως αν και έχουν απευθυνθεί στο γραφείο του από την περασμένη εβδομάδα, η γραμματεία του υπουργού και ο διευθυντής του επικαλούνται φόρτο εργασίας, τέτοιο ώστε να μην μπορεί να τους δει ούτε για λίγα λεπτά!

Αυτό προκαλεί αγανάκτηση στους εργαζόμενους που με ντουντούκες και συνθήματα διεκδικούν ακρόαση από τον αναπληρωτή υπουργό για να διευθετήσουν το θέμα της περίθαλψής τους όπως έγινε με τους συνταξιούχους του ταμείου.

«Δεν είσαι υπουργός υγείας, είσαι υπουργός μεγάλης κοροϊδίας» είναι το κυρίαρχο σύνθημα των συγκεντρωμένων που μαζί με το «Δε θα φύγουμε από δω αν δε δούμε υπουργό» φωνάζουν από την αρχή, τονίζοντας και την αποφασιστικότητά τους.

Να σημειώσουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ και ο πρόεδρος του Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους «δεχτεί» στο ταμείο αρκεί να το προωθήσει το υπουργείο…

Η φωτογραφία είναι από τη συγκέντρωση που είχαν προ μιας εβδομάδας έξω από τη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα