Δεν υπάρχει περίπτωση ύφεσης στη Γερμανία

Την ανιούσα πήρε ο δείκτης οικονομικού συναισθήματος ZEW τον Μάρτιο στη Γερμανία, η αντίδραση των αγορών όμως δεν ακολούθησε την ίδια οδό. Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού συναισθήματος ZEW ενισχύθηκε στις 22,3 μονάδες τον Μάρτιο από τις 5,4 μονάδες τον Φεβρουάριο, με τις μέσες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για χαμηλότερη βελτίωση στις 10,0 μονάδες. Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική βελτίωση του δείκτη, ενώ οι οικονομικές προσδοκίες διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο

του 2010. Το ινστιτούτο αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις θετικές προοπτικές της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη ΓερμανίαΟι επενδυτές δεν αναμένουν βραχυπρόθεσμη μεταβολή στα επιτόκια (το επόμενο εξάμηνο)Η επιμονή του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα δείχνει την ανάγκη υψηλότερων επιτοκίωνΔεν υπάρχει περίπτωση ύφεσης στη Γερμανία- οι όποιες εκπλήξεις θα είναι θετικές.

Στην Ευρωζώνη τώρα ο ίδιος δείκτης «πέρασε» τον Μάρτιο σε θετικό έδαφος στις 11,0 μονάδες από τις -8,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Οι αγορές βέβαια δεν συμμερίστηκαν την αισιοδοξία, με το EURUSD να υποχωρεί σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ ο δείκτης DAX διατήρησε τα κέρδη της τάξης του 1%, μια ανάσα από τις 7.000 μονάδες. Ο γερμανικός δείκτης έχει ενισχυθεί περί το 17% από τις αρχές του έτους και ξεπερνά σε απόδοση τους υπόλοιπους σημαντικούς δείκτες των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών.

Πηγή: Capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα