Διαγωνισμός για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία

Στις 28 Ιανουαρίου 2013, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, στον 6ο διαγωνισμό από το 2008, για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου. «Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία» απονέμεται κάθε έτος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από κοινού με το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν, και χορηγείται σε προγράμματα ή έργα που πραγματοποιούνται από άτομα μεταξύ 16 και 30 ετών τα οποία προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών των Ευρωπαϊκών κρατών.

Τα βραβευμένα προγράμματα ή έργα θα πρέπει να χρησιμεύουν ως πρότυπα για

τους νέους που ζουν στην Ευρώπη και προσφέρουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα. Δραστηριότητες που έχουν σχέση με ανταλλαγές νέων, καλλιτεχνικά ή διαδικτυακά έργα με Ευρωπαϊκή διάσταση είναι μεταξύ των προγραμμάτων που επιλέγονται.

Στα τρία βραβευμένα έργα θα απονεμηθεί το χρηματικό έπαθλο των € 5.000, € 3.000, και € 2.000 αντίστοιχα. Οι νικητές θα προσκληθούν επίσης να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το φθινόπωρο του 2012.Οι εκπρόσωποι των εθνικών βραβευμένων έργων, θα κληθούν να παραστούν στην απονομή του Βραβείου το Μάιο του 2013 και στη διάρκεια του τετραήμερου ταξιδιού τους θα παρακολουθήσουν δύο ημέρες αργότερα, τη τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου της πόλης του Άαχεν.

Το 2012, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο Ελληνικό έργο μέσων μαζικής ενημέρωσης νεολαίας: Η Ευρώπη στο έδαφος (Europe on the Ground). Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο: Η Ευρώπη Συναντά το Σχολείο (Europe Meets School), πρόγραμμα Erasmus από μαθητές της Τσέχικης Δημοκρατίας, και ο νικητής του τρίτου βραβείου ήταν το ντοκιμαντέρ ταινία-δρόμου: Γύρισε Με Σπίτι (Cycle Me Home), από την Ουγγαρία.

Τα βραβεία για τα τρία καλύτερα σχέδια θα απονεμηθούν από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από αντιπρόσωπο του Ιδρύματος του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα