Διευθύντρια Κρατικού Θεάτρου Μόσχας: Παραιτήθηκε η Ελένα Κοβάλσκαγια

Την παραίτησή της υπέβαλε η διευθύντρια του Κρατικού Θεάτρου της Μόσχας, Ελένα Κοβάλσκαγια, με ευθείες βολές εναντίον του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ελένα Κοβάλσκαγια αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι αδύνατον να συνεχίζει να δουλεύει για έναν δολοφόνο και να παίρνει μισθό από αυτόν. “Φίλοι μου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παραιτούμαι”, έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook. Και πρόσθεσε: “Δεν μπορείς να δουλεύεις για έναν δολοφόνο και να πληρώνεσαι

από αυτόν. Θα ολοκληρώσω τα έργα μου – αυτά που έχω ξεκινήσει – σε εθελοντική βάση”.

"It’s impossible to work for a murderer & collect a salary from him": Elena Kovalskaya, Moscow’s Vsevolod Meyerhold State Theater n Cultural Center head resigns in protest against the invasion of #Ukraine.

Russian Govt says negative comments will be considered “treason.” pic.twitter.com/boNedwAUFr

Mirror Now (@MirrorNow) February 25, 2022

Στο μεταξύ, το θέατρο -που πήρε το όνομά του από τον αείμνηστο Ρώσο θεατρικό συγγραφέα Vsevolod Meyerhold- προχώρησε επίσης σε σχετική ανάρτηση στο Facebook. Στο post το Κρατικό Θέατρο της Μόσχας αναφέρει ότι “η αδυσώπητη επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία “έχει έρθει σε τραγική σύγκρουση με την αποστολή μας”.

“Δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλοί για αυτό. Μας μένει μόνο αυτό για να πούμε: Όχι στον πόλεμο. Ο πόλεμος είναι πολλά περισσότερα από ασέβεια για ένα άτομο και πολύ πιο φρικιαστικός. Ο πόλεμος είναι ο θάνατος ενός ανθρώπου, είναι ο φόνος ανθρώπων”. Το θέατρο ευχαρίστησε επίσης την Κοβάλσκαγια για το “κουράγιο” της. Στον αντίποδα, η ρωσική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως οποιαδήποτε αρνητικά σχόλια γύρω από την επίθεση στην Ουκρανία, θα θεωρηθεί προδοσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα