Διήμερο συγκρούσεων μεταξύ νεαρών και αστυνομικών σοβεί στην γαλλική πόλη Αμιέν

Σε πεδίο μάχης μεταξύ νεαρών και αστυνομικών έχει μετατραπεί για δεύτερη ημέρα η πόλη Αμιέν στην βόρεια Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα, σοβαρά επεισόδια και συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ ανδρών της Αστυνομίας και ομάδων -περίπου- 100 νεαρών -που διαμαρτύρονται για την κρίση και τα οικονομικά μέτρα, καθώς και για την υψηλή ανεργία- πυρπολούν αυτοκίνητα και κτίρια [ένα κέντρο νεότητας και ένα νηπιαγωγείο] και πυροβολούν αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν 16 τραυματίες, μερικοί εξ αυτών από

πυροβολισμούς.
Καθώς τα επεισόδια σημειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις κάλεσαν ενισχύσεις.

Η αστυνομία στέλνει ενισχύσεις και ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς έσπευσε να επισκεφθεί την πόλη.

Εκτιμάται ότι οι ταραχές πυροδοτήθηκαν από τις εντάσεις που δημιούργησαν οι έλεγχοι που διενεργούν οι αστυνομικές δυνάμεις σε κατοίκους της πόλης.

Το θέμα έχει κάνει το γύρο του κόσμου και ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η αποκατάσταση της εννόμου τάξεως.

Αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια εξακολουθούν ξεσπούν σποραδικά εντάσεις και περιστατικά ή φαινόμενα βίας σε υποβαθμισμένες περιοχές της Γαλλίας, όπου μαστίζονται από υψηλά ποσοστά ανεργίας και φυλετικές διακρίσεις.

Εκτεταμένα επεισόδια το 2005 είχαν οδηγήσει την κεντροαριστερή -τότε- κυβέρνηση να κηρύξει την περιοχή των επεισοδίων σε ‘κατάσταση εκτάκτου ανάγκης’. Επίσης, κύματα βίας είχαν ξεσπάσει το 2007 και το 2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα