Δήλωση… επιμήκυνσης από την Κριστίν Λαγκάρντ

Το Ταμείο είναι «διατεθειμένο να επιδείξει ευελιξία» στο ελληνικό ζήτημα δήλωσε σήμερα (Δευτέρα) η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, υπονοώντας – εμμέσως πλην σαφώς – πως το ΔΝΤ προτίθεται να δώσει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα για να υλοποιήσει το δημοσιονομικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, η Γαλλίδα ηγέτης του ΔΝΤ δήλωσε πως τόσο η ανάπτυξη όσο και η λιτότητα είναι απαραίτητοι παράγοντες,

ενώ πρόσθεσε πως η κρίση χρέους στην Ευρώπη αποτελεί έναν σημαντικό κίνδυνο που απειλεί με «αποδυνάμωση» την παγκόσμια οικονομία. 

«Συνεχίζουμε να παρατηρούμε μια σταδιακή ανάκαμψη, όμως η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι πιθανώς λίγο πιο αδύναμη από ό, τι είχαμε προβλέψει, ακόμα και τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις μας να έχουν καθοδική πορεία κατά τους τελευταίους 12 μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ, αναφερόμενη στο γεγονός ότι το ΔΝΤ αναμένει πλέον πως η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,5% φέτος και κατά 3,9% το 2013. 

«Μια σειρά από παράγοντες επιβαρύνουν την παγκόσμια οικονομία. Στη μέση όλων, η αβεβαιότητα σχετικά με το εάν οι πολιτικοί μπορούν και θα επιτύχουν τελικά, την τήρηση των δεσμεύσεών τους», σημείωσε η ηγέτης του ΔΝΤ, συμπληρώνοντας με νόημα: 

«Ανησυχητικό είναι το γεγονός πως φθίνουν οι ενέργειες για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, καθώς και οι άλλες μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε. Με ρωτούν συνέχεια, σήμερα (ήδη πέντε χρόνια από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης), αν ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι ασφαλέστερος τώρα από ό,τι ήταν τότε. Η απάντησή μου: Παρά την πραγματική πρόοδο, όχι ακόμα!» 

Πληροφορίες από: Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα