Δημόσιο: Μείωση συμβασιούχων και αναλογία πρόσληψης 1/10

Τις προτάσεις του κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανιτάκης υποστήριξε, πως «εάν γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων χωρίς αξιολόγηση, θα δημιουργηθούν τεράστιες ελλείψεις σε δομές που παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες στους πολίτες».

Μέσα

σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στόχος της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 -χωρίς να γίνουν απολύσεις-έως το 2015, ο κ. Μανιτάκης πρότεινε τη δραστική μείωση των συμβασιούχων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα τα επόμενα χρόνια, τη μη ανανέωση όσων συμβάσεων λήγουν και την αυστηρή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των προσλήψεων με βάση την αναλογία 1 πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις.

Εξάλλου, θα μειωθούν υπηρεσιακές μονάδες και θα καταργηθούν οργανικές θέσεις που σήμερα είναι κενές. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξοικονομηθούν 300 εκατ. ευρώ από τους συμβασιούχους, ενώ η κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, όπου υπάρχουν ελλείψεις, θα γίνει με μετατάξεις, αφού προηγουμένως έχει γίνει σαφής αξιολόγηση δομών και προσωπικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα