Διορθώθηκε το πρόβλημα στο Taxisnet με τις καταβολές προσαυξήσεων

Στην επιδιόρθωση του προβλήματος που είχε ανακύψει στο Taxisnet και εμφάνιζε ως υπερήμερους και υπόχρεους στην καταβολή προσαυξήσεων φορολογούμενους που είχαν πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος προχώρησε η γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το θέμα είχε ανακύψει λόγω της εβδομαδιαίας παράτασης που είχε χορηγηθεί για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος και των ΦΑΠ 2011 και 2012 από τις 30 Αυγούστους στις 6 Σεπτεμβρίου. Στο

διάστημα από τις 30 Αυγούστου μέχρι και 9 Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι που είχαν εμπρόθεσμα καταβάλει το φόρο τους, εμφανίζονταν ως ληξιπρόθεσμοι και βαρύνονταν μάλιστα με προσαύξηση 1% λόγω υπερημερίας.

Το πρόβλημα ξεπεράστηκε καθώς τα σχετικά στοιχεία πληρωμών κοινοποιήθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους στο υπουργείο Οικονομικών από τα πιστωτικά ιδρύματα και ενημερώθηκε η βάση δεδομένων του Taxisnet.

Σημειώνεται πως με τα σημερινά δεδομένα απαιτείται η παρέλευση τριών ημερών προκειμένου οι τράπεζες να γνωστοποιήσουν τα σχετικά στοιχεία πληρωμών φόρων στο υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα