Δωρεάν συμβουλές και ευχές μέσω του «WishLuck.me»

από τη Σέβη Σαλαγιάννη ([email protected])

Σε ποιον δεν έχει τύχει να είναι αγχωμένος για την πρώτη ημέρα στη δουλειά ή για τα λεφτά που δεν του φτάνουν; Να του τύχει μια αναποδιά ή μια αλλαγή πλάνων; Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα «Καλή τύχη» είναι αυτό που χρειαζόμαστε για εμψύχωση! Το «WishLuck.me» λοιπόν παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να μοιραστεί με τους υπόλοιπους αυτό που τον απασχολεί, ενώ αυτοί στέλνουν τις ευχές τους, τις συμβουλές τους και τη θετική τους ενέργεια εντελώς δωρεάν με ένα κλικ!

Κάτι ανάμεσα σε

εφαρμογή και ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θυμίζει το «WishLuck.me», το οποίο μετρά μόλις μερικούς μήνες ζωής. Η πλατφόρμα «αγκαλιάστηκε» από τους χρήστες, στους οποίους προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη μέσω μιας ευχάριστης διαδικασίας, στην οποία μάλιστα συμμετέχουν και αλληλεπιδρούν άλλοι χρήστες. Η «Αττική free press» συνομίλησε με τον εμπνευστή του «WishLuck.me», Δημήτριο Μπουγιούκα, ο οποίος εξήγησε το πώς προέκυψε η ιδέα και όχι μόνο.

«Ψυχολόγος» με… ένα κλικ!

«Χαρακτηριστικά της εποχής μας πέρα από την οικονομική κρίση είναι μια κρίση θεσμών και αξιών, το άγχος, η αγωνία, η απαισιοδοξία, η ανασφάλεια και η μοναξιά. Αυτό που συναντάμε σε αφθονία στις μέρες μας είναι κραυγές για βοήθεια και μια υψηλή ζήτηση για ψυχολογική υποστήριξη. Πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι ένας καλός λόγος υποστήριξης για να νιώσει κάποιος καλύτερα και λιγότερο μόνος. Άλλες φορές όμως χρειάζεται η γνώμη ενός ειδικού πάνω σε πιο δύσκολα προβλήματα», εξηγεί στην «Αττική free press» ο CEO του «WishLuck.me», Δημήτριος Μπουγιούκας σχετικά με το πώς εμπνεύστηκε την εφαρμογή.

Ουσιαστικά το «WishLuck.me» προσφέρει ένα ευχάριστο και συναισθηματικά αποφορτισμένο περιβάλλον, όπου ο χρήστης θα μπορεί να βρει 24ώρες το 24ωρο μια κουβέντα υποστήριξης για οτιδήποτε τον απασχολεί, αλλά και να νιώσει λιγότερο μόνος. Παράλληλα φιλοξενείται η υπηρεσία micro-counselling (μικροσυμβουλευτική), δηλαδή παρέχονται εξειδικευμένες συμβουλές και κατευθυντήριες οδηγίες επίλυσης ενός προβλήματος από επιστήμονες. «Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει στο διαδίκτυο ένας τρόπος με τον οποίο να μπορεί να βρει ο καθένας υποστήριξη -εξειδικευμένη ή μη- χωρίς πρώτα να τον έχουν υποχρεώσει να έχει "φίλους"/followers είτε τα χρήματα για συμβουλευτική από ειδικό. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό και μια μεγάλη ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη, απαγκιστρωμένη όμως από τους υποχρεωτικούς "φίλους"/followers, τα χρήματα, αλλά και από τα υπερβολικά συναισθηματικά φορτισμένα μέρη υποστήριξης. Αυτό το κενό συμπληρώνει η εφαρμογή / κοινωνικό δίκτυο WishLuck.me», συμπληρώνει.

Αν και το «WishLuck.me» βρίσκεται ακόμη σε… εμβρυακό επιπεδο, καθώς είναι «στον αέρα» και διαθέσιμο για τα smartphones ως εφαρμογή από τον Μάρτιο σε alpha stage, κατάφερε να μετρήσει ήδη 2.500 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα, νούμερο ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό για την πορεία του, αλλά και ενδεικτικό της ανάγκης των χρηστών για κοινωνική υποστήριξη. Και αν κάποιοι είναι επιφυλακτικοί για το εάν θα βρουν τη στήριξη που χρειάζονται μέσω της πλατφόρμας, σημειώνεται ότι στο «WishLuck.me» υπάρχει αυστηρή επίβλεψη του περιεχομένου, προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά cyber bullying. «Τα σχόλια που αποκομίσαμε κατά την δοκιμαστική μας λειτουργία ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά. Κυρίως ήταν θετικά σχόλια αναφορικά με την προσανατολισμένη στο να βοηθήσει κοινότητα χρηστών που δημιουργήσαμε, ενώ φαίνεται ότι βοήθησε αρκετούς χρήστες η καινοτομική και δωρεάν υπηρεσία μικρο-συμβουλευτικής που παρουσιάσαμε», σημειώνει ο κ. Μπουγιούκας.

Το μέλλον της πλατφόρμας και το προφίλ των χρηστών της

Δεδομένης της θετικής ανταπόκρισης που είχε με το «καλημέρα» το «WishLuck.me» ρωτήσαμε τον κ. Μπουγιούκα, εάν σκέφτεται να δημιουργήσει κάτι παρόμοιο. «Για αρκετό καιρό ακόμα θα ήθελα να αφιερώσω χρόνο στην εξέλιξη των λειτουργιών του WishLuck.me ενεργοποιώντας τους χρήστες, αλλά και τα μεγάλα αγαπημένα brands των χρηστών στο να προσφέρουν απλόχερα ψυχολογική υποστήριξη. Το WishLuck.me είναι αρκετά πολυεπίπεδο διότι πέραν της ψυχολογικής υποστήριξης θα παρέχει επίσης μια μεγάλη βάση γνώσης, όπου ο καθένας θα μπορεί να δει τι συμβουλές δόθηκαν από χρήστες και ειδικούς σε παρόμοιο με το δικό του ζήτημα», απαντά ο ίδιος. Όσο για το προφίλ του μέσου χρήστη, που αποφασίζει να «κλικάρει» στο «WishLuck.me», αυτό απαντάται στις ηλικίες 16-36 ετών, ενώ τα άτομα αυτά κατά το ήμισυ -όπως επισημαίνει ο κ. Μπουγιούκας- αντιμετωπίζουν δυσκολίες, οι οποίες άπτονται της οικονομικής κρίσης και της μοναξιάς. Το άλλο 50% των χρηστών, σημειώνει, έχουν πιο «ανάλαφρες» καθημερινές αγωνίες και δυσκολίες.

Τα startsups έχουν όρεξη, οι κρατικοί φορείς όμως όχι

Το «WishLuck.me» δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία τεχνολογική πλατφόρμα με «άρωμα» Ελλάδας. Όπως επισημαίνει ο κ. Μπουγιούκας, «δεν χωρά αμφιβολία ότι οι ελληνικές ιδέες στο κομμάτι της τεχνολογίας είναι στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με αυτές του εξωτερικού. Έχει αρχίσει ήδη να εξελίσσεται δυναμικά το κομμάτι των τεχνολογικών startups στην Ελλάδα και πιστεύω ακράδαντα στα μυαλά των Ελλήνων επιστημόνων». Πάντως, τονίζει ότι το κομμάτι, στο οποίο μένει πίσω η χώρας μας, σε σύγκριση με άλλες χώρες, «έχει να κάνει με την κρατική υποστήριξη των startups. Tα startups αυτά για να αφιερώνουν άπειρες ώρες μέσα σε ένα τόσο άγονο περιβάλλον, όπως το ελληνικό έχουν ήδη το απαιτούμενο πάθος, όρεξη και εργατικότητα, οι κρατικοί φορείς όμως όχι ακόμα».

www.attikipress.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα