Δύο βομβιστικές επιθέσεις στις πρεσβείες του Ισραήλ σε Γεωργία και Ινδία

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα εναντίον μελών του διπλωματικού προσωπικού των πρεσβειών του Ισραήλ στην Ινδία και τη Γεωργία, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Τρεις Ινδοί τραυματίστηκαν ελαφρά στην επίθεση, ενώ μια 42χρονη διπλωμάτης, σύζυγος του στρατιωτικού ακολούθου της ισραηλινής πρεσβείας εισήχθη στο νοσοκομείο, έχοντας ωστόσο τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ινδίας, ύποπτος για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο διπλωματικό αυτοκίνητο της πρεσβείας του Ισραήλ στο Νέο Δελχί, θεωρείται ένας άντρας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν για τις εν λόγω επιθέσεις. Ο ίδιος συνέδεσε τα επεισόδια με αναφορές για επιθέσεις που αποτράπηκαν τον περασμένο μήνα στην Ταϊλάνδη και το Αζερμπαϊτζάν και για τις οποίες ήταν υπεύθυνοι, όπως υποστήριξε, το Ιράν και οι Λιβανέζοι αντάρτες «πληρεξούσιοί του» της Χεζμπολάχ.

Πρόκειται για κατηγορίες τις οποίες το Ιράν έσπευσε να διαψεύσει. Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ δήλωσε στο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άλαμ ότι «απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του σιωνιστικού καθεστώτος που είναι μέρος ενός πολέμου προπαγάνδας».

«Το ίδιο το σιωνιστικό καθεστώς βασίζεται στην κρατική τρομοκρατία και την κατοχή», πρόσθεσε ο Μεχμανπαράστ.

Τις δύο σημερινές επιθέσεις καταδίκασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο», τονίζοντας πως «Η μάστιγα της τρομοκρατίας αποτελεί όνειδος για την διεθνή κοινότητα στο σύνολό της».

Πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα