Εύκαμπτες οθόνες για tablets ετοιμάζει η HP

Ήρθε η ώρα και για την HP, που αποτελεί μία από τις μεγάλες δυνάμεις του χώρου της τεχνολογίας και κυρίως της πληροφορικής, να λανσάρει στην αγορά τις δικές της οθόνες.

H HP παρουσίασε στην Κίνα, σε μία παγκόσμια έκθεση ειδών τεχνολογίας, τη νέα δημιουργία της, η οποία βρίσκεται μεν ακόμη στο στάδιο της δημιουργίας, αλλά όταν ολοκληρωθεί, είναι σίγουρο ότι θα φέρει την επανάσταση στα tablets.

H HP σκοπεύει να δημιουργήσει tablets

με τρομερά λεπτή οθόνη, φτιαγμένη από εύκαμπτο και σχεδόν άθραυστο πλαστικό σε αντίθεση με τις συσκευές, που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά κι οι οθόνες τους είναι φτιαγμένες από γυαλί.

Η HP λέει ότι οι οθόνες της ουσιαστικά θα είναι άθραυστες και ότι θα είναι το ίδιο προσιτές στο πορτοφόλι των χρηστών, όπως είναι οι επίπεδες οθόνες, που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή την στιγμή.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, η ίδια τεχνολογία θα αξιοποιηθεί, προκειμένου να δημιουργηθούν εύκαμπτες οθόνες τις οποίες, θα μπορούμε ακόμη και να τις "φορέσουμε".

Η HP διευκρίνισε, ότι θα είναι τόσο ανθεκτικές, που εάν τυχόν έχουμε κάποιο τραυματισμό, αυτές δε θα παθαίνουν την παραμικρή ζημιά.

Παράλληλα, η εταιρεία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η παραπάνω τεχνολογία να συνδυαστεί με μια άλλη εφεύρεσή της, τη Memristor.

Η Memristor είναι ουσιαστικά μια αντίσταση με μνήμη και λειτουργεί και σαν επεξεργαστής και σαν αποθηκευτική μνήμη, με την HP να λέει πως στο μέλλον η εφεύρεσή της θα αντικαταστήσει τις μονάδες επεξεργασίας και τις συσκευές μαζικής αποθήκευσης.

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ αισιόδοξα, όμως για να δούμε την τελική χρησιμότητά τους θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2014, ίσως και το 2015.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα