Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Κάρλος Φουέντες

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του καιρού μας, ο Μεξικάνος Κάρλος Φουέντες, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της μεξικανικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της Λατινικής αλλά και Βόρειας Αμερικής, του οποίου τα μυθιστορήματα – όπως «Ο θάνατος του Αρτέμιο Κρους», η« Αύρα» και «Ο γέρο Γκρίνγκο»- έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ευρύτερα γνωστός έγινε από το πρώτο του μυθιστόρημα

«La región más transparente», το οποίο έγραψε στην ηλικία των 30 ετών.

Το 1979, ο Φουέντες του απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο Αλφόνσο Ρέγιες, το 1984 το Εθνικό Βραβείο Επιστημών και το 1987 το Βραβείο Θερβάντες. Το 1992 κέρδισε το ΣΤ' Βραβείο Ιβηροαμερικανικής Λογοτεχνίας, ενώ το 1994 τιμήθηκε με το Βραβείο «Πρίγκιπας των Αστούριας».

Τη λύπη του για τον θάνατο του Κάρλος Φουέντες εξέφρασε και ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Χαιρετίζω ένα μεγάλο Μεξικανό συγγραφέα που εξέφρασε τόσο καλά τον πνευματικό πλούτο της χώρας του μέσω του πλούσιου και πρωτότυπου έργου του», ανέφερε ο Ολάντ σε ανακοίνωσή του και πρόσθεσε: «Στο όνομα της Γαλλίας χαιρετίζω με σεβασμό ένα σημαντικό όνομα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αλλά και ένα σημαντικό φίλο της χώρας μας».

πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα