Εγκρίθηκε η δόση των 2,8 δισ. ευρώ

Το Euro Working Group ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από το ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο αφορούσε συγκεκριμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις προς τους δανειστές μας, όπως είναι οι αποχωρήσεις στον δημόσιο τομέα.

Όπως έχει τονίσει η κυβέρνηση, η εκταμίευση της δόσης θα δώσει ανάσα στην πραγματική οικονομία, καθώς το Δημόσιο θα μπορέσει να πληρώσει ληξιπρόθεσμες

οφειλές. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στρουρνάρας έχει δηλώσει πως «με τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group εγκρίθηκε η δόση των 2,8 δισ. ευρώ και άνοιξε ο δρόμος για τα 6 δισ. της δόσης που αναμένεται να εγκριθεί από το Eurogroup της 13ης Μαΐου. Έγινε θετική αποτίμηση της υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος και υπήρξαν σαφείς αναφορές στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος.»

Οι επόμενες ημερομηνίες-σταθμοί

Τα «βάσανα» της Ελλάδας δεν τελειώνουν εδώ: στις 13 Μαΐου αναμένεται να συνεδριάσει το Eurogroup για να εγκρίνει τη δόση του πρώτου τριμήνου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ. Στις 20 Μαΐου η χώρα μας θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ ύψους 5,6 δισ. ευρώ. Κατά τα τέλη Μαΐου, αναμένεται η έγκριση του ΔΝΤ για την εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα