Εισαγγελείς «κατήγοροι» της κυβέρνησης διώκονται πειθαρχικά

Αντιμέτωπος με το επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου επειδή σε επιστολή που ανήρτησε στο Διαδίκτυο μίλησε για «κυβέρνηση δωσίλογων που προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές» βρίσκεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων Ιωάννης Πενταγιώτης και μια ακόμη συνάδελφός του, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλληνίας Βικτωρία Μαρσιώνη, η οποία επικρότησε με σχόλιο της τα όσα αναφέρονταν στην επιστολή.

Στην επιστολή του στις 23 Οκτωβρίου του 2012, ο κ. Πενταγιώτης μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «κυβέρνηση οπερέτας και κυβέρνηση «yes men» ενώ αφήνει σαφείς αιχμές για τα μέλη της Ολομέλειας του

Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκριναν συνταγματικό για λόγους δημοσίου συμφέροντος το πρώτο μνημόνιο αλλά κατά της ηγεσία του Αρείου Πάγου που «διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω».

Το περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής του κ. Πενταγιώτη, η οποία γράφτηκε με αφορμή τις κινητοποιήσεις των δικαστών και αναρτήθηκε στο (dikastis.blogspot.gr) προκάλεσε την άμεση αντίδραση (το Νοέμβρη) του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο οποίος όχι μόνο διέταξε πειθαρχικές έρευνες σε βάρος των δυο εισαγγελέων αλλά ζήτησε εγγράφως να ενημερωθεί από τη Βουλή αν θα κινηθεί σε βάρος τους σε περίπτωση που κρίνει πως τα όσα ανέφεραν οι δυο εισαγγελείς προσβάλλουν η περιυβρίζουν το Κοινοβούλιο!

Οι έρευνες που διατάχθηκαν σε βάρος των δυο εισαγγελέων διενεργούνται από τις εισαγγελείς Εφετών Πάτρας και Χανίων και οι ποινές που προβλέπονται είναι από απλή επίπληξη έως οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα.

Η παραπομπή του Ι. Πενταγιώτη αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Ιωάννη Προβατάρη, για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα, η παραπομπή της εισαγγελέως Κεφαλονιάς αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γεώργιο Μποροδήμο και αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες (απρεπή συμπεριφορά, εκτός υπηρεσίας κ.λπ.) με το συνάδελφό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα