Εκ νέου διεξαγωγή των εκλογών θα επιχειρήσει ο Καπρίλες

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Ενρίκε Καπρίλες,πρόκειται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 14ης Απριλίου, στις οποίες νικητής αναδείχτηκε ο Νίκολας Μαντούρο με οριακή διαφορά. «Το επόμενο βήμα είναι η αμφισβήτηση. Θα αμφισβητήσουμε τις εκλογές με όλες τις βάσιμες αποδείξεις, με όλα τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι η διαδικασία

αυτή πιθανώς να οδηγήσει σε νέες εκλογές.

Ο κ. Καπρίλες, ο οποίος κατήγγειλε νοθεία στην εκλογική διαδικασία αρνείται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα και είπε ότι θα τα αναγνωρίσει μετά την νέα καταμέτρηση των ψήφων. «Δεν θα αποποιηθούμε των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος. Το επόμενο στάδιο θα είναι να αμφισβητήσουμε επίσημα το αποτέλεσμα των εκλογών ενώπιον των αρμοδίων οργάνων, παρότι δεν αναμένουμε μια ευνοϊκή απάντηση που θα μπορούσε να δώσει ένα πραγματικό ανώτατο δικαστήριο», σχολίασε.

«Αργά ή γρήγορα, η χώρα μας θα έχει νέες εκλογές», δήλωσε ο κ. Καπρίλες που έχασε από τον Μαντούρο με διαφορά μόλις 1,8 μονάδες.
Σύμφωνα με την εθνική εκλογική επιτροπή, με ένα ποσοστό συμμετοχής 79%, ο Μαντούρο έλαβε ποσοστό 50,75%έναντι 48,97% του κυβερνήτη Καπρίλες, μια διαφορά μόλις 265.000 ψήφων, η μικρότερη, μετά την άνοδο στην εξουσία του Τσάβες στα τέλη του 1998.

Πάντως, η αντιπρόεδρος της εκλογικής επιτροπής Σάντρα Ομπλίτας είχε προειδοποιήσει ότι η εκ νέου καταμέτρηση των ψήφων δεν θα ακυρώσει «με κανένα τρόπο» τα αποτελέσματα που έδωσαν τη νίκη στον Μαντούρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα