Εκατομμύρια φορολογούμενοι πληρώνουν πάνω από 1.500 ευρώ χαράτσι!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Καίνε» τα εκκαθαριστικά που παίρνουν οι πολίτες μετά την εκκαθάριση των περισσότερων φορολογικών δηλώσεων του 2016.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου οι μισοί φορολογούμενοι, ποσοστό 45,71 δεν θα πληρώσουν επιπλέον φόρο, η εκκαθάριση 2.655.000 φορολογικών δηλώσεων είναι μηδενική.

Ποιοι πληρώνουν τσουχτερό φόρο

Η… έκπληξη είναι άσχημη για τουλάχιστον 2.174.000 πολίτες που βλέπουν χρεωστικό εκκαθαριστικό με τον φόρο να αγγίζει τα 1500 ευρώ κατά μέσο όρο. Για πολλούς, η πρώτη δόση η οποία θα πρέπει να πληρωθεί ως το τέλος

του μήνα θα φτάνει τα 500 ευρώ!

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσδοκά έσοδα 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους φόρους εισοδήματος. Η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων αποδεικνύει ότι οι φορολογούμενοι που θα πάρουν έστω και μια μικρή επιστροφή δεν θα ξεπεράσουν τους 979.000.

Ο συμψηφισμός… τρώει την επιστροφή φόρου

Στην πραγματικότητα, χρήματα δεν θα βγουν τουλάχιστον προς το παρόν από τα κρατικά ταμεία.

Οι κρατικές υπηρεσίες υπολογίζουν και τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι να πραγματοποιηθεί και εκεί εκκαθάριση και διασταύρωση στοιχείων δεν θα γίνουν επιστροφές.

Επί της ουσίας, πολλοί φορολογούμενοι που θα παρατηρήσουν έναν αυτόματο συμψηφισμό με τις οφειλές που θα προκύψουν από τον ΕΝΦΙΑ.

Όσον αφορά τις φορολογικές δηλώσεις, απομένει η εκκαθάριση 200.000 ενώ θα ακολουθήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ που θα προσθέσει νέες οικονομικές υποχρεώσεις στους φορολογούμενους.

Το άρθρο Εκατομμύρια φορολογούμενοι πληρώνουν πάνω από 1.500 ευρώ χαράτσι! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα