Έκοψαν το ρεύμα σε άσυλο ανιάτων!

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε διαβεβαιώσει με επιστολή του το άσυλο ανιάτων στην Κυψέλη, ότι απαλλάσσεται από το «χαράτσι» ύψους 600 ευρώ, η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος στο ίδρυμα, όπου φιλοξενείται μικρός αριθμός υπερήλικων ασθενών.

Kατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο άσυλο, καταγγέλθηκε η αναλγησία του ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν έχει ακόμα καταβάλει τις οφειλές του προς το ίδρυμα για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του με αποτέλεσμα να παρατηρούνται

φαινόμενα υποσιτισμού, ελλείψεις φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

«Η κατάσταση των ασθενών μας επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα», ανέφερε η υπεύθυνη της ιατρικής υπηρεσίας του ασύλου ανιάτων, κα Άννα Δανοπούλου, αφού όπως είπε στερούνται βασικά είδη τροφίμων.
Εξαιτίας αυτής της κατάστασης το ίδρυμα απέστειλε στον ΕΟΠΥΥ εξώδικη διαμαρτυρία, προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους ασθενείς. Παράλληλα, εστάλησαν επιστολές προς τους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας, όπου περιγράφεται η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το άσυλο ανιάτων. Οι υπεύθυνοι του ασύλου προειδοποιούν ότι το επόμενό τους βήμα θα είναι να απευθυνθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Keywords
Τυχαία Θέματα