Το «πολυχάπι» που σώζει ζωές

Ένα «πολυχάπι», το οποίο συνδυάζει μια στατίνη με φάρμακα για την πίεση του αίματος, θα μπορούσε να αποτρέψει χιλιάδες εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια κάθε χρόνο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μία νέα έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο και είχε ως δείγμα ανθρώπους άνω των 50 ετών, έδειξε ότι το χάπι θα μπορούσε να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης.

Μάλιστα, οι επιστήμονες της μελέτης ζήτησαν το χάπι αυτό να γίνει

διαθέσιμο για το κοινό «επειγόντως».

Από την πλευρά του, το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας ζήτησε να γίνουν περαιτέρω έρευνες και ανέφερε πως τα χάπια δεν αποτελούν υποκατάστατο για μια υγιή ζωή.

Η συγκεκριμένη μελέτη διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και στους δοκιμαζομένους δόθηκε το «πολυχάπι» που περιείχε μια στατίνη και τρία φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το «πολυχάπι» μείωσε την αρτηριακή πίεση κατά 12% και την LDL («κακή» χοληστερόλη) κατά 39%.

Ο καρδιολόγος δρ Ντέιβιντ Ουλντ δήλωσε: «Αν οι άνθρωποι έπαιρναν το ‘πολυχάπι’ από την ηλικία των 50 ετών, περίπου το 28% θα επωφελούνταν, καθώς θα απέφευγαν ή θα καθυστερούσαν μία καρδιακή προσβολή ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, κατά τη διάρκεια της ζωής τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα