Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση 11,6 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο Δ. Μαρκοπούλου

Ο δήμος Μαρκοπούλου, πέτυχε να εκταμιεύσει για λογαριασμό του, ως έκτακτη οικονομική επιχορήγηση απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών, το ποσό των 11,65 Εκατομμυρίων Ευρώ.

Τα χρήματα αυτά, δόθηκαν εφ’ άπαξ, για την εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών του δήμου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη διοίκηση, εκταμιεύθηκε και πληρώθηκε στην ΕΥΔΑΠ, το σύνολο του ληξιπρόθεσμου χρέους προς αυτήν, ύψους 10,23 εκατομμυρίων Ευρώ.

Με την εξέλιξη αυτή, ο δήμος Μαρκοπούλου, «σβήνει»

το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών και σχεδόν το 70% του συνολικού χρέους των 18 εκατομμυρίων Ευρώ, που είχαν συσσωρεύσει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και:

«• Η προέγκριση Δημοπράτησης του υποέργου «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Πόλεως Μαρκοπούλου – Β’ φάση», η υλοποίηση του οποίου, θα καλύψει το 95% των κατοίκων της πόλης του Μαρκοπούλου, εξασφαλίζοντας συνδέσεις για 9.500 κατοίκους συνολικά. Η ανάδειξη μέσα από διεθνή διαγωνισμό και η εγκατάσταση του εργολάβου για να ξεκινήσουν τα έργα, αναμένεται στα τέλη (Νοέμβρης-Δεκέμβρης), αυτής της χρονιάς.

• Επίσης, μετά από επίπονες προσπάθειες της δημοτική αρχής, η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών, ενέκρινε το Σχέδιο Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Μαρκοπούλου, συμπεριλαμβανομένων και των (οικονομικά σωτήριων) προτάσεων του Δήμου Μαρκοπούλου και του Συνεταιρισμού «ΜΑΡΚΟ», για την ήπια πολεοδομική αξιοποίηση της «Πούντας», με συντελεστή δόμησης 0,2».

Ο δήμος ευελπιστεί, ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, μετά τις αναγκαίες διαδικασίες, το αναθεωρημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, θα έχει δημοσιευτεί στο Φ.Ε.Κ, λύνοντας πάρα πολλά απ’ τα πολεοδομικά προβλήματα της τελευταίας δεκαετίας και θα αναζωογονήσει την τοπική οικονομία, μέσα από τις προβλεπόμενες χρήσεις πολεοδομημένης γης και τις οικιστικές επεκτάσεις του υφιστάμενου Σχεδίου Πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα