Εκτός στόχων η Ισπανία

Το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης της Ισπανίας στο πρώτο 7μηνο του έτους ανήλθε στο 4,38% του ΑΕΠ της, ενώ ο στόχος είναι το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης να φθάσει το 3,8% του ΑΕΠ το 2013 και το συνολικό έλλειμμα (σ.σ.: της γενικής κυβέρνησης) στο 6,5% του ΑΕΠ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Τα στοιχεία δείχνουν

πως η Ισπανία είναι εκτός στόχων πράγμα που δημιουργεί ανησυχία στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε χαρακτηρίσει τις ενδείξεις ανάκαμψης της ισπανικής οικονομίας ως απόδειξη ότι αποδίδει καρπούς η πολιτική περικοπών που επέβαλε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε χώρες της Ευρωζώνης, προκειμένου να τις στηρίξει.

Ο εκτροχιασμός του ισπανικού προγράμματος σταθεροποίησης μπορεί να ακυρώσει το επιχείρημα του κ. Σόιμπλε και να υπονομεύσει το ράλι που κάνουν εδώ και 13 μήνες οι τιμές των ισπανικών ομολόγων, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's, ο οποίος έχει καθορίσει το αξιόχρεο της Ισπανίας στη βαθμίδα ΒΒΒ- (την τελευταία της επενδυτικής κατηγορίας), ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι η αποτυχία στον στόχο του ελλείμματος είναι πιθανόν να οδηγούσε σε υποβάθμιση του αξιόχρεου.

Keywords
Τυχαία Θέματα