Εμβολιασμός για την έξαρση περιστατικών κοκκύτη

Κατά την εφετινή χρονιά στις Ηνωμένες Πολιτείες παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη έξαρση περιστατικών κοκκύτη κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια. Σε πολλές Πολιτείες έχει λάβει χαρακτήρα επιδημίας και οι αρμόδιες αρχές αναφέρουν ότι ο αριθμός των περιστατικών είναι ήδη διπλάσιος τουλάχιστον από το περασμένο έτος.

Και ενώ τα παιδιά ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο σχολείο, ο αριθμός των παιδιών που πρόκειται να προσβληθούν ή να χάσουν τη ζωή τους από την ασθένεια αυτή, θα συνεχίσει να αυξάνεται, εάν τα παιδιά δεν εμβολιαστούν σωστά.

εμβολιασμός των παιδιών κατά του κοκκύτη

και άλλων ασθενειών, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα προστατεύσουμε", λέει ο ειδικός για τα παιδιατρικά λοιμώδη νοσήματα Andrew Bonwit, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Loyola. "Η επόμενη καλύτερη άμυνα που έχουμε για τα παιδιά μας, θα δοθούν εργασία οργάνου είναι η υγιεινή του καλού πλυσίματος των χεριών και επίσης να μην τα στέλνουμε στο σχολείο, στο νηπιαγωγείο ή στον παιδικό σταθμό εάν είναι άρρωστα".

Ο κοκκύτης αποτελεί μία μόνο από τις πολυάριθμες ασθένειες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο και οι οποίες μπορούν αποτελεσματικά να εξαλειφθούν μέσω των προγραμμάτων εμβολιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα