Εν γνώσει της Βουλής από το 2010 η «υπόθεση Καρούζου»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στο θέμα του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» με την εμπλοκή επιχειρηματιών και πολιτικών. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Βουλή των Ελλήνων γνώριζε από το 2010 την «υπόθεση Καρούζου».

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με εξώδικη ενημερωτική επιστολή που τους είχε στείλει ο κ. Γιώργος Ζωγραφάκης, εκ των πρωταγωνιστών της υποθέσεως και συνιδιοκτήτης της κτηματομεσιτικής εταιρείας του κ. Καρούζου, αναφέρει το protothema.gr.

Ειδικότερα,

ο κ. Ζωγραφάκης στην επιστολή του προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αυτή η ενημέρωσή σας είναι η προτελευταία μου ελπίδα για να αποτραπεί ένα τεράστιο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη το οποίο βλάπτει οικονομικά το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και ηθικά την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων, ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ…».

Ο κ. Ζωγραφάκης αναφερόμενος στους πρώην συνεργάτες του υποστηρίζει πως «ξεφορτώθηκαν τα νυχτερινά μαγαζιά μαζί με τις αμαρτίες τους όπως -όπως και άρχισαν να ιδρύουν δεκάδες ανώνυμες εταιρίες με αντικείμενο εργασιών την εκμετάλλευση ακινήτων. Εκεί στήθηκε το μεγάλο φαγοπότι. Προσέλκυσαν διάφορους βουλευτές, υπουργούς και γενικά οποιονδήποτε επώνυμο και ανώνυμο μπορούσε να βοηθήσει στο μεγάλο κόλπο και άρχισαν την μεγάλη λεηλασία του Δημοσίου και τραπεζών».

Σημειώνει ότι «με αυτό το μεγάλο κόλπο κατάφερε όχι μόνο να κλέψει το Δημόσιο τόσα εκατομμύρια αλλά και να αρπάξει από τράπεζες δάνεια 300.000.000 ευρώ» και συμπληρώνει «όπως καταλαβαίνεται κύριε Πρόεδρε όλα αυτά δεν τα διέπραξαν μόνοι τους είχαν και βοηθούς και οι βοηθοί ήταν: οι παλιοί που τους γλίτωσαν από την φυλακή, επίσης παλιοί τους συνεργάτες (λογιστές κλπ) που προϋπήρχαν από την εποχή των νυχτερινών μαγαζιών, αλλά και νέοι όπως υπουργοί, Βουλευτές (των προηγούμενων κυβερνήσεων) τραπεζίτες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα