Δεύτερη μέρα διαδηλώσεων στη Μαδρίτη

Συνεχίστηκαν χθες για δεύτερη ημέρα οι κινητοποιήσεις στη Μαδρίτη,  όπου χιλιάδες διαδηλωτές του κινήματος των «αγανακτισμένων», συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο με αίτημα την «παραίτηση της κυβέρνησης».

«Όχι, Όχι, Όχι, δεν φοβόμαστε» ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι παρέμεναν σε απόσταση ασφαλείας από το κοινοβούλιο, εξαιτίας των οδοφραγμάτων και των ισχυρών αστυνομικών

δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι από τη Νέα Υόρκη, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ επιδοκίμασε «την πλειοψηφία των συμπατριωτών του που δεν διαδηλώνει».

«Επιτρέψτε μου εδώ στη Νέα Υόρκη να χαιρετίσω την πλειοψηφία των Ισπανών που δεν διαδηλώνει, για την οποία δεν μιλούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και δεν αποτελεί την πρώτη είδηση στα τηλεοπτικά δελτία», δήλωσε ο Ραχόι.

"Αυτή αντιπροσωπεύει την τεράστια πλειοψηφία των 47 εκατομμυρίων Ισπανών που ζουν στη χώρα (...) Αυτή η τεράστια πλειοψηφία εργάζεται, όταν το μπορεί, και δίνει τον καλύτερο εαυτό της», συνέχισε.

Επίσης, ο Ισπανός πρωθυπουργός,  ζήτησε από τους συμπατριώτες του «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» και να μην συμβιβαστούν.

«Ξέρουμε τι οφείλουμε να κάνουμε και αφού το ξέρουμε, το κάνουμε», σημείωσε, επικαλούμενος την οικονομική κατάσταση της Ισπανίας.

"Επίσης ξέρουμε ότι αυτό περιλαμβάνει πολλές θυσίες, οι οποίες είναι μοιρασμένες -αυτό θέλουμε- εξ ίσου σε όλες τις συνιστώσες της ισπανικής κοινωνίας», πρόσθεσε.

"Θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση όπως ξεπεράσαμε κι άλλες στο παρελθόν», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα