Ένα… αυτοκίνητο πολεμά το λαθρεμπόριο

Ένα ειδικά διασκευασμένο όχημα απέκτησε το Υπουργείο Ανάπτυξης για να πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων. Το ειδικό αυτό όχημα έχει τη δυνατότητα να εφοδιάζεται με καύσιμα όπως ένα οποιοδήποτε Ι.Χ. και στη συνέχεια να ελέγχει αν η ποσότητα που παραδόθηκε είναι πράγματι αυτή που αναγράφηκε στην αντλία.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχουν μείνει έκπληκτοι με την εφευρετικότητα των πρατηριούχων. Οι υπηρεσίες του ΥπΑν ανακάλυψαν ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, που κυριολεκτικά πήρε ρεκόρ τεχνολογίας(!) με ένα νέο, εξαιρετικά μικρό ηλεκτρονικό

μηχανισμό. Ο μηχανισμός αυτός είχε τη δυνατότητα να μεταβάλλει την παραδιδόμενη ποσότητα της αντλίας σε σχέση με την ένδειξη αυτής.

Το ποσοστό των πρατηρίων που «κλέβουν» στην αντλία ξεπερνά το 60% και οι ελλειμματικές παραδόσεις είναι από τις πλέον διαδεδομένες πρακτικές, σύμφωνα με περσινή αποκαλυπτική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών στο διάστημα από το καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο σε 300 πρατήρια όλων των εταιρειών (περιλαμβανομένων και ανεξάρτητων πρατηρίων) στην Αττική.

Είναι αυτονόητο ότι ένα «μυστικό» όχημα που θα αποκαλύπτει τους «κλέπτες» βενζινοπώλες ανάμεσα σε περίπου 8.000 πρατήρια δεν αρκεί ούτε για αρχή, ώστε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα